21.11.2023

Як створити ідеальну вбудовану шафу навіть у маленькій квартирі

Як створити ідеальну вбудовану шафу навіть у маленькій квартирі

Кожна господиня знає, що порядок та затишок у будинку багато в чому залежить від наявності містких та зручних місць для зберігання одягу та різних речей побуту. Ідеальним варіантом для цього, звичайно ж є вбиральня, де акуратно розвішані предмети одягу, розставлене взуття та складені різноманітні аксесуари. Однак далеко не всі можуть похвалитися наявністю вільної площі для створення окремого приміщення. Але, навіть якщо ви не належите до таких щасливчиків, не варто сумувати. Адже зараз є маса інших варіантів, починаючи від класичних шаф-купе, що окремо стоять, і закінчуючи їх вбудованими побратимами, що належать до категорії корпусних меблів. Останні, до речі, є найкращим рішенням для квартир з нестандартним плануванням, де звичайні серійні шафи можуть і не вписатися, тоді як вбудовані меблі органічно розміститися в будь-якому вільному просторі – від стіни до стіни, від підлоги до стелі. А те, що немає бічних або задніх стінок, роблять ці меблі більш функціональними й менш дорогими.

 

Професійно в ТЦ Аракс

Можна ще довго перераховувати переваги вбудованих шаф, оскільки навіть у найменшій квартирі ви зможете вбудувати шафу-купе в незручні ніші, мансарди, кути або навіть під сходи. А щоб шафа стала основою або родзинкою будь-якого інтер'єру, найкраще замовити його виготовлення у професіоналів. Наприклад, на сайті мережі київських торгових центрів «Аракс» можна ознайомитись з можливими варіантами створення вбудованої шафи саме під ваші параметри.

Що найчастіше входить у цю послугу? Насамперед - збір особистих побажань, експертні рекомендації щодо максимально зручної організації простору з урахуванням ергономіки, виїзд фахівця для вимірів, підготовка проєкту.

Зокрема, в салоні Anova, для тих, хто наважився втілити мрію про "все на своїх місцях" у життя, вам запропонують виготовлення гардеробів на основі алюмінієвого каркаса або традиційного ДСП. При цьому всі алюмінієві профілі, з яких складається гардероб - власного виробництва. Також тут використовується італійська фурнітура. А головне – ведеться розробка проєкту за індивідуальними розмірами.

Або тут же в ТЦ «Аракс» можна замовити шафу від Амелі: від дизайну до монтажу. При цьому, в Амелі є все для створення практичних і водночас красивих меблів: комфортний шоурум у ТЦ «Аракс», а головне – сучасне власне виробництво.

 

Сам собі планувальник

Звичайно ж, ви самі можете спланувати розташування вбудованої шафи, її розміри, зразкове наповнення, дизайн дверей. Уявили? Тепер можна починати. Спочатку варто звернути увагу на елементи дверей. Наприклад, ковзні двері шафи-купе дозволяють заощадити близько пів метра простору. Визначившись із конструктивом, починайте конкретні кроки для створення своєї власної шафи.

По-перше, проведіть вимірювання місця під вбудовану шафу. Для того, щоб вбудована шафа гармонійно доповнила інтер'єр, не розгубивши при цьому своїх функцій, потрібно як слід продумати місце її розміщення. Лише після цього, чітко визначившись із розташуванням, заміряйте ширину, висоту та глибину. Врахуйте, що механізм розсувних дверей забирає до 10 см глибини. Не забудьте це, коли почнете планувати наповнення.

По-друге, визначтеся з матеріалом, з якого будуть виготовлені елементи наповнення. Визначтеся з внутрішнім пристроєм шафи, розрахуйте кількість ящиків, полиць та інших елементів. Найкраще – намалюйте план, враховуючи товщину. бічних панелей (близько – 16 мм). Зокрема, в більшості випадків систему зберігання для вбудованої шафи виготовляють із ДСП, оскільки це практичний та бюджетний матеріал. При виборі наповнення з ДСП зверніть увагу, щоб краї панелей були загальмовані кромкою ПВХ, яка з часом не відривається. Вона надійно захищає полиці від сколів, а ваші речі від затяжок.

Іноді підвищення надійності каркаса в конструкцію додають фальшпанелі — підлогу, кришку, задню стінку. Хоча наповнення може бути виготовлене і з алюмінію, але така вбудована шафа вже обійдеться вам набагато дорожче. До того ж в алюмінієвій системі немає чіткого розподілу на секції, речі в шафі можуть перемішуватися.

По-третє, продумайте, які елементи наповнення шафи будуть стандартними, які - додатковими. А саме: скільки полиць, штанг та ящиків потрібно для вашого гардероба, та які аксесуари ще знадобляться: взуття, гачки, тримачі. Займаючись цими розрахунками, дотримуйтесь таких правил:

  1. У зручній шафі кількість секцій повинна дорівнювати кількості дверей. У такому разі в ньому не буде важкодоступних місць, а вам не доведеться думати, як зрушити двері, щоб дістатися далекого кута;
  2. Найкраща ширина секцій зі штангами для верхнього одягу становить 80-90 см, а для секцій з полицями - 50-60 см;
  3. Оптимальна висота для полиць з одягом становить 35-40 см, а для постільної білизни - 40-45 см. А ось антресольні полиці можуть бути висотою до 50 см;
  4. Висота штанг визначається за довжиною речей. Тому для піджаків, жакетів та блузок можна розташувати штангу на висоті 80-100 см, а для суконь та верхнього одягу - на висоті 150-160 см;
  5. Під спідню білизну, аксесуари та дрібниці передбачте висувні ящики заввишки 12–15 см;
  6. Якщо ніша де розміститься шафа не глибока, замініть поздовжні штанги на поперечні, щоб одяг висів «обличчям» до вас. Тоді вам не потрібно буде розташовувати вішалки боком, щоб зачинити двері шафи

По-четверте, продумайте конструкцію та дизайн дверей. Наприклад, якщо ви плануєте вбудовану шафу розмітити в ніші, подумайте, як будуть встановлені двері: зовні, з нахлистом на стіни або втоплені в нішу. Це важливо, тому що глибина механізму дверей у середньому – 10 см. А далі – дайте волю польоту фантазії. Адже для оформлення дверей вбудованої шафи-купе можна використовувати найрізноманітніші матеріали: ДСП різних кольорів, дзеркало просто та дзеркало з аплікацією, кольорове скло, бамбук, екошкіра, фотодрук. При цьому всі матеріали легко комбінуються, тому кожну двері можна поділити на секції та створити свій неповторний дизайн.

23

0

184

Поділитися:

378

Рекомендуємо також

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

03.05.2024

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

29.04.2024

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

26.04.2024

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль