28.12.2023

Відкрийте для себе трендові кольори меблів 2024: Від Холодного Матча до Абрикосового Крашу

Відкрийте для себе трендові кольори меблів 2024: Від Холодного Матча до Абрикосового Крашу

Давно відомо, що дизайн – це не просто поєднання форм і кольорів, а якась мова, якою ваш будинок розповідає про вас. Особливо це стосується дизайну меблів, де кожен відтінок чи форма – своєрідне слово у вашій історії у минулому чи майбутньому. І на цьому шляху мало мати переваги в кольорі, в ідеалі необхідно ще слідувати модним тенденціям, пов'язаним з роками. Тому, починаючи подорож у 2024 році, бажано ознайомитись із модними квітами, які домінуватимуть у новому році. Тоді ваш інтер'єр буде радувати око, а меблі приносити задоволення та гордість.

Природні відтінки

Дизайнери всього світу сходяться на думці, що у 2024 році скрізь у моді будуть меблі, виконані в натуральних кольорах, натхненних природою. Насамперед це різні відтінки бежевого, коричневого та зеленого. Такі меблі створять відчуття затишку та гармонії з навколишнім світом. Крім цього, бежевий колір меблів втілює елегантність та вишуканість.

Також залишаються у тренді приглушені натуральні відтінки. Як і раніше, дизайнери використовують силу нейтральної колірної палітри, яка додає теплоти та затишку будинку. У той час як м'яка гама гармонійних нейтральних відтінків створює відбиваючий фон для мінливих кольорів пір року.

Якщо говорити конкретно, то експерти виділяють кілька модних колірних рішень для меблів у 2024 році:

Перше - Cool Matcha або холодна матча. Цей відтінок, що переважає в природі, асоціюється з життям, спокоєм і безтурботністю. Попри те, що офіційно він належить до холодного спектра, будучи природним кольором, сприймається оком нейтрально. Значить, ви за бажання можете його легко «утеплити» або зробити ще більш освіжаючим, поєднуючи з певними кольорами та фактурами. Втім, вибираючи меблі з холодними тонами варто бути акуратнішими, мати бездоганний смак та увагу до деталей. Тоді на виході ви отримаєте затишний простір, а не царство Снігової королеви.

Другий модний колір – Intense Rust або інтенсивна іржа. Попри назву, цей відтінок дизайнери називають кольором благородства та урочистості, умиротворення та консерватизму. А найстильніший дует виходить при поєднанні інтенсивного коричневого Intense Rust із золотом. У такому разі він відмінно підійде для вітальні у форматі VIP-зони чи спальні у стилі розкішного рококо. Також не бояться поєднувати цей колір із яскравими соковитими фарбами: жовтим, зеленим, фіолетовим, синім. Щасливі власники меблів у таких відтінках будуть не лише у фаворі модних тенденцій 2024 року, а й додадуть розкоші до свого інтер'єру.

Третій відтінок, який домінуватиме у 2024 році - Apricot Crush або абрикосовий краш. Цей колір допоможе вам, якщо стало нудно у «спокійних» інтер'єрах. Тоді ви зможете сміливо розвіяти нудьгу за допомогою меблів у освіжаючих відтінках Apricot Crush. Тим самим цей вишуканий, життєрадісний і підбадьорливий колір створить острівець «сонця» у вашому будинку. Також він психологічно налаштований на доброзичливий тон та теплий прийом гостей. Наприклад, на кухні абрикосового кольору приємно посидіти за філіжанкою чаю з рідними, у вітальні – спілкуватися з друзями та грати у настільні ігри, у гостьовій – відпочити від довгої дороги. Також не менш ефектний відтінок Apricot Crush буде виглядати і в дитячій, адже малюкам так необхідне відчуття радості та щастя.

Квіткотерапія

Зараз всі ми, прийшовши додому, постійно перебуваючи в стресовому стані, потребують найбільше спокою та відпочинку. Тому дизайнери меблів виділяють ще кілька колірних рішень у 2024 році, які будуть не лише модними, а й корисними для вашого психологічного здоров'я.

Перше таке колірне рішення - Sustained Grey або витриманий сірий. Цей колір у дизайні меблів ось уже багато років представляє великий простір для використання різноманітних фактур та форм на його тлі. Причому витриманий Sustained Grey можна використовувати як основний базовий тон, а можна і як акценти, що привертають увагу. Але важливіше для наших реалій, що цей колір, як і Midnight Plum, стимулює прагнення спокою, відпочинку та усамітнення. Саме такий сірий колір меблів принесе у приміщення відчуття комфорту та спокою. Тому Sustained Grey часто рекомендують використовувати для оформлення дитячих кімнат. Але, якщо цей колір меблів вам здасться трохи сумним, спробуйте її «прикрасити» вкрапленнями жовтих, бірюзових або коралових подушок, або покривал.

Друге колірне рішення, яке буде модним та лікуючим душу у 2024 році – Midnight Plum або північна злива. Дизайнери кажуть, якби кольору був властивий запах, напевно, цей відтінок випромінював приємний, густий і солодкувато-терпкий аромат. Найчастіше цей глибокий і важкий Midnight Plum асоціюється з пізньою осінню - тихою, затишною, спокійною. Завдяки чому цей приглушений сливовий колір допомагає розслабитися та зняти стрес. Тому, враховуючи сильну психологічну напругу останніх двох років, у новому році ви можете сміливо використовувати меблі в таких кольорах будь-де, але особливо в спальні. Втім, Midnight Plum відмінно підійде і для насичених, соковитих акцентів – текстилю чи декору. Щоб переконатися в його властивостях сприятливої дії на психіку, додайте хоча б один фрагмент сливового відтінку в кімнату: поставте в цьому кольорі крісло, диван або килим. І ви одразу побачите, як зміниться сприйняття кімнати.

Прикрасьте життя з «Аракс»

Наперекір всім модним тенденціям, дизайнери всього світу закликають експериментувати із кольором. Найкраще підбирати меблі, що відображають ваш індивідуальний стиль, і створювати унікальну атмосферу у вашому будинку. Тим більше, що сучасні тенденції в меблевому дизайні 2024 дозволяють втілити в життя гармонійні та стильні інтер'єри, поєднуючи тренди з вашими особистими уподобаннями. Якщо вам здається, що самостійно складно вибрати нові меблі та врахувати всі нюанси, можна звернутися до фахівців. Наприклад, у спеціалізованих торгових центрах «Аракс» у Києві ви зможете замовити індивідуальні рішення та меблі з урахуванням усіх ваших параметрів. Зокрема, у більшості магазинів тут розроблять та виготовлять меблі саме для вас з урахуванням останніх модних тенденцій, колірних та конструкційних особливостей. А креативні команди фахівців, які вивчили та врахували досвід кращих світових шкіл дизайну та європейських виробників меблів, створять для вас меблі, в яких краса кольору та матеріалів поєднується з найкращою європейською фурнітурою.

23

0

184

Поділитися:

880

Рекомендуємо також

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

03.05.2024

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

29.04.2024

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

26.04.2024

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль