08.03.2024

Святкування сили та досягнень: Вітання з 8 Березня у відзнаку боротьби та здобутків жінок

Святкування сили та досягнень: Вітання з 8 Березня у відзнаку боротьби та здобутків жінок

Дорогі жінки, вітаємо вас з міжнародним жіночим святом 8 Березня! Сьогодні ми вшановуємо вашу невтомну боротьбу за рівні права та можливості, яка почалася понад століття тому і донесла нас до світу, де жіночі здобутки відзначаються та цінуються у всіх сферах життя. Ваш внесок у формування сучасного суспільства, ваша робота, волонтерська діяльність, підтримка нашої країни, особливо в нелегкі часи, є безцінними.

Трішки історії, 8 березня - Міжнародний жіночий день, що виник, у результаті боротьби жінок за рівні права і можливості. На хвилі жіночих протестів у початку 20 століття, жінки вимагали політичних, соціальних та економічних прав.

Перші акції, на честь жінок відбулися у США та Європі наприкінці 19 століття, перший масштабний пройшов саме 8 березня 1908 року у Нью-Йорку. У 1910 році на Міжнародній конференції жінок-соціалісток у Копенгагені було прийняте рішення про встановлення Міжнародного жіночого дня. Найперший Міжнародний жіночий день відзначили 19 березня 1911 року в Австро-Угорщині, Данії, Німеччині й Швейцарії, який протягом наступних кількох років відзначався в різні дні наприкінці лютого чи на початку березня 1977 року Генеральна Асамблея ООН запропонувала державам-учасницям оголосити 8 березня Днем Організації Об'єднаних Націй для прав жінок і миру в усьому світі. 16 грудня 1977 року Генеральна Асамблея ООН у резолюції 32/142 закликала всі держави проголосити відповідно до їхніх історичних і національних традицій будь-який день року Міжнародним днем прав жінок і миру, створювати сприятливі умови для викорінення дискримінації жінок і для їхнього повного й рівноправного залучення до соціального розвитку. Це рішення ухвалили після закінчення Міжнародного року жінки (1975) і Десятиріччя жінок ООН (1976⁣ — ⁣1985), які раніше були проголошені Генеральною Асамблеєю.

Свято 8 березня стало символом боротьби за рівність, гендерну справедливість і визнання досягнень жінок у різних сферах життя.Сьогодні цей день вже не тільки вшановується як день пам'яті та протесту, а й став святом кохання, тепла і поваги до жінок. Тисячі жінок нині у лавах ЗСУ, безліч українок стали волонтерками, жінки працюють у всіх життєво необхідних для країни сферах, досягають успіху, відкривають бізнеси та доводять кожного дня, як важливо для суспільства цей внесок.

Тому дорогі жінки, нехай цей день принесе вам радість, визнання та повагу, які ви заслуговуєте кожного дня. Бажаємо вам щастя, здоров'я, любові та успіху у всіх ваших починаннях. Нехай поруч завжди будуть близькі, які підтримують, обіймають і люблять вас, а кожен день буде сповнений вдячності! Щиро вітаємо з Міжнародним жіночим днем! Святкуймо цей день як символ нашої спільної боротьби за краще майбутнє, де кожен голос має значення, і де ви, дорогі жінки продовжуєте надихати нас своєю силою та витривалістю.

23

0

182

Поділитися:

156

Рекомендуємо також

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

26.04.2024

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

23.04.2024

Лінолеум: вибір та характеристики підлогових покриттів для будинку

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір

19.04.2024

Як зручно розмістити гостей, незважаючи на обмежений простір