04.10.2023

Оновити ванну – просто та зі смаком

Оновити ванну – просто та зі смаком

Усім нам, яким би затишним і комфортним був інтер'єр будинку, рано чи пізно хочеться внести зміни в тій чи іншій його частині. Особливо це стосується тих місць, де ми проводимо багато часу, або найбільше експлуатуємо. До таких приміщень належить ванна кімната. Найчастіше навіть якщо вона виглядає непогано, але вона перестає подобатися і наводить тугу. У цьому випадку не завжди потрібно робити капітальний ремонт, тим більше, що на ґрунтовні зміни необхідно витратити чималі кошти. Іноді, щоб оновити ванну кімнату та додати до її інтер'єру «живий струмінь», може бути достатньо одного вільного дня, щоб провести невеликі перетворення.

Вкластися в один день

Отже, якщо ви вирішили оновити набридлий вигляд ванної кімнати, можна почати з першого практично безкоштовного способу візуально оновити простір вашої ванної кімнати - генерального прибирання приміщення. Для цього потрібно просто озброїтися гумовими рукавичками, мочалкою та засобом для чищення. Для початку просто добре відмийте ванну, раковину, настінну плитку і підлогу, дзеркало і шафки, також вентиляційний отвір. Другим кроком потрібно позбутися стороннього мотлоху: напівпорожніх тюбиків, банок та флаконів гігієнічних засобів. Туди ж у смітник відправте старі мочалки та губки, щітки, відра та інше сміття. А ось потрібну хімію та допоміжні засоби поставте в шафку або тумбу під раковиною. ніж екран ванни.
Ще один не менш простий та ефективний спосіб оновити інтер'єр ванної кімнати – купити нові аксесуари. Причому достатньо придбати: нову шторку, килимок, рушники або просто мильницю в комплекті зі склянкою для зубних щіток. Або замініть стару фурнітуру: нові ручки, консолі полиць, гачки. Також змінити ванну допоможе зміна змішувача, тим більше якщо він давно підтікає. Тоді місце нудного крана займе нова оригінальна модель. Переконайтеся самі, наскільки яскравий змішувач відвертає увагу від застарілої плитки, що давно набридла. А щоб результат став більш значущим, доповніть новий кран фурнітурою або аксесуарами, що схожа за стилем.

Ще одним простим способом надати ванній кімнаті чарівність та свіжий вигляд без заміни плитки є використання декоративних вінілових наклейок. Адже наклейки водостійкі відмінно маскують недоліки плитки та інших поверхонь, наприклад, фасаду меблів. На додаток, наклейки можуть виконати роль шпалер для плитки. Наприклад, якщо на стіні ванної у вас однотонна світла плитка, яка не просвічуватиме крізь малюнок наклейок, затягніть її спеціальною плівкою з надрукованим сюжетом. Таким легким трюком, покривши наклейкою всю стіну, ви зможете істотно оновити стару плитку.

Також за один день можна замінити плафон старого світильника і навіть створити додаткове підсвічування біля дзеркала або на стіні. Чи не обмежуйте себе у виборі, це може бути кришталева люстра замість простої лампи. Або використовуйте сучасні діодні стрічки, щоб підсвітити полиці та скриньки у шафах.

Які б варіанти із запропонованих вище ви не вибрали, будете здивовані наскільки ці нехитрі дрібниці ефективно допоможуть оновити вашу ванну буквально за один день.

Швидкісний ремонт

Якщо після ретельного прибирання та невеликих оновлень очі все ще зупиняються на сумних слідах часу у вашій ванній кімнаті, можна зробити невеликий ремонт.

Першим етапом подивіться на шви плитки у ванній. Адже саме затирання швів найчастіше відразу впадає у вічі та видає, скільки років тому було зроблено ремонт. Якщо оновити затирання спеціальною фарбою, то складеться враження, ніби плитка покладена зовсім недавно і ремонт досить свіжий. Або повністю видаліть шпателем стару затиральну суміш й заповніть шви новим складом. Така робота вимагає старанності та акуратності, але це того варте.

Не хочете поратися з затиркою? Не біда, можна просто зробити оновлення старої, але ще міцної плитки шляхом її декорування. Для цього після обробки спеціальною ґрунтовкою, її можна просто перефарбувати в інший колір, розфарбувати в шаховому порядку або створити геометричні абстракції до свого смаку та фантазії.

У разі наявності на стінах зіпсованої плитки теж не варто засмучуватися. Сколи, тріщини та подряпини на фаянсі та кераміці відмінно вирівнюють прозорі або кольорові мастики та замазки на полімерній основі. Одну або кілька плиток можна замінити, якщо залишилися запасні. Але, навіть у разі відсутності заміни, можна додати низку нової плитки у вигляді декоративного бордюру замість зіпсованих екземплярів. Для цього потрібно шпателем очистити шви по периметру пошкодженої плитки та акуратно видалити її за допомогою зубила й молотка. Потім, після очищення поверхні та ґрунтовки, сміливо клейте нову плитку.

Після оновлення стін, переходьте до місць зберігання та меблів. Зокрема, замініть дзеркало на дзеркальну шафку. Для створення нових місць додаткового зберігання також можна використовувати двері, повісивши на неї кошики на гачках або органайзер. Якщо ви зможете знайти будь-яке незайняте місце для кількох додаткових полиць, куди зможете акуратно скласти всі речі, ваша ванна відразу зміниться.

Капітальні перетворення

Якщо після всіх оновлень результат вас, як і раніше, не влаштовує, тоді зважуйтеся на ґрунтовні кроки. Для цього, якщо в будинку є лише одна ванна кімната, заздалегідь домовтеся з друзями або родичами про можливість скористатися їх зручностями. Лише після цього можна замахнутися на ґрунтовніші кроки в оновленні ванної кімнати.

Наприклад, за наявності певної суми та тямущих робітників за тиждень можна зробити повний капітальний ремонт: від плитки до шторки. Також у цей час можна відреставрувати стару ванну. Для реставрації існує два ефективні способи: емалювання та «наливна ванна». Перший спосіб менш витратний і простіший. Просто купіть емаль для ванної та два пензлі для нанесення - жорстку та м'яку. Суміш готується відповідно до інструкції, а потім за допомогою твердого пензля наноситься тонким шаром на поверхню ванни. Між нанесенням першого та другого шару потрібно почекати близько двадцяти хвилин та повторити процес. Для другого етапу процедури нагоді м'яка кисть: нею акуратно і рівномірно розподіліть емаль по поверхні, намагаючись уникати патьоків та нерівностей. Після виконаних процедур дайте ванній гарненько висохнути. На це може піти близько тижня.
Другий спосіб полягає в обробці поверхні ванни акрилом – це так званий метод наливної ванни. Така назва походить від процесу роботи, коли суміш наливається на борти та вільно стікає по поверхні, утворюючи шар емалі. Як реставраційний матеріал використовується рідкий акрил. У результаті у вас стара чавунна ванна перетвориться на нову «акрилову». І тут термін висихання становить 4-5 днів. Протягом цього часу не можна піддавати поверхню ванни навантаженням, а також потрібно стежити, щоб у ванну не потрапило ні краплі води.

Оновлення із задоволенням

Отже, якщо ви вирішили провести оновлення у вашій ванній кімнаті, створивши в ній незабутню атмосферу затишку та комфорту, можете вибрати найбільш підходящий для вас варіант з усіх перелічених вище. А щоб справа пішла легко і швидко, радимо відвідати спеціалізовані ТЦ у Києві – торгові центри меблів та інтер'єру «Аракс». Адже саме тут в одному місці представлені не лише найкращі магазини сантехнічних виробів, а й представлений багатий асортимент аксесуарів та будівельних матеріалів від найкращих міжнародних брендів. Великий вибір всього необхідного допоможуть вам заощадити час та гроші, купивши все в одному місці. Крім того, саме тут можна отримати консультації продавців та виробників усіх магазинів, розміщених у ТЦ. А на сайті Araks.ua онлайн ви знайдете масу порад та різних акцій, що додатково допоможе зберегти сімейний бюджет.

23

0

184

Поділитися:

734

Рекомендуємо також

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

03.05.2024

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

29.04.2024

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

26.04.2024

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль