28.12.2023

Будинок мрії - тренди у дизайні 2024

Будинок мрії - тренди у дизайні 2024

Кожному відомо, що дизайн інтер'єру спрямований на створення комфортної обстановки всередині будинку, що відповідає потребам та уподобанням мешканців. Сюди входить безліч складових, серед яких вибір кольорової гами, текстур, меблів, освітлення, декору та інших елементів. Разом ці аліменти створюють бажаний настрій та зовнішній вигляд. Щоб розробити дизайн інтер'єру, потрібно враховувати безліч факторів, включаючи розміри та форму приміщень, їх функціональність, потреби та стиль господарів, бюджет, але важливими є і тенденції року. Зокрема, новий 2024 пройде під заступництвом Зеленого Дерев'яного Дракона.

Улюблений колір

Попри те, що покровитель 2024 – міфічна тварина, її переваги цілком певні. Наприклад, при створенні дизайну будь-якого приміщення велике значення відіграють кольори стін, меблів, текстилю та аксесуарів. А, як кажуть на сході, найулюбленішим кольором у дракона є помаранчевий. Цей яскравий та теплий колір вважається символом оптимізму, радості та енергії. Він асоціюється із сонцем, вогнем та пробудженням. У китайській культурі він часто пов'язується з везінням, багатством та позитивними змінами у житті. Тому, щоб сподобатися покровителю нового року та бути у тренді останніх тенденцій у дизайні, сміливо використовуйте помаранчевий колір.

У 2024 році в дизайні інтер'єру важливо враховувати емоційну та символічну значущість мандаринового кольору. Цей яскравий та теплий відтінок надає інтер'єру енергію, натхнення та радість. Для цього можна пофарбувати одну стіну в кімнаті в мандариновий колір, що створить яскравий і ефектний акцент, який приверне увагу. Навіть невеликі акценти у цьому яскравому відтінку можуть оживити інтер'єр та додати йому теплоти.

Втім, оскільки дракон є волелюбною істотою, ви можете експериментувати і з іншими відтінками і тонами, щоб знайти найбільш гармонійні комбінації. Наприклад, господар року також не буде проти використання зелених та коричневих кольорів та всіх їх відтінків. Також чорно-білі поєднання кольорів завжди у тренді, і 2024 рік – не виняток. Це класичний та елегантний вибір, який надає інтер'єру сучасного вигляду. Ви можете використовувати різні відтінки сірого, а також додати акцентні елементи чорного кольору для створення контрасту. А ніжні пастельно-коричневі кольори створять м'яку та затишну атмосферу.

Водночас не варто забувати про поєднання контрастних кольорів, які додадуть інтер'єру динамічність та енергію. Так червоний та жовтий кольори допоможуть створити сильний візуальний ефект та привернути увагу.

Більше вогню та світла

Заступництво Дракона у 2024 році закликає всіх приділити велику увагу у дизайні освітлення приміщень. У зв'язку з проблемами, які існують зараз у нас, пов'язаних з перебоями в електроенергії, заступник року закликає всіх використовувати максимальну кількість природного світла в інтер'єрі. Великі вікна, панорамні скляні двері та світлі відтінки допомагають пропускати більше світла усередину приміщення.

А ось у темний час доби, щоб створити унікальний та стильний інтер'єр у 2024 році, замість традиційних стельових світильників дизайнери радять використовувати декоративні світильники, так звані «хенд-мейд», які можуть зробити ваші домочадці. Це можуть бути красиві підвісні люстри з оригінальними абажурами, незвичайні настільні лампи або продумане світлодіодне освітлення з величезної різноманітності китайських виробників. Зокрема, це можуть бути лінійні світильники, вбудовані в стіни, стелі чи меблі, стають все більш популярними. Вони створюють ефект без видимих джерел світла, що надає інтер'єру сучасного та мінімалістичного вигляду.

Також, з урахуванням можливих відключень електроенергії, можете вибрати енергоефективні джерела світла, такі як світлодіодні лампи або пристрої, що заряджаються від портативних сонячних батарей. Вони споживають менше енергії, мають тривалий термін служби та доступні у різних варіантах колірної температури.

Ще створіть атмосферне освітлення, яке обов'язково припаде до смаку дракону. Для цього використовуйте свічки та світильники, які додадуть тепла та романтики до будь-якої кімнати. А зелень рослин закінчить ваш інтер'єр і додасть свіжість та живу енергію всьому будинку. Для цього розмістіть кімнатні рослини на підвіконнях, столиках або підвісні горщики для створення вертикального озеленення.

Взагалі, рослини з яскравими квітами, такими як орхідеї або гіацинти, можуть стати прекрасним доповненням інтер'єру в 2024 році. Вони не тільки привнесуть свіжість і життя у простір, але й додадуть яскраву нотку у дизайн.

Свобода польоту

Заступництво дракона у 2024 році стимулює дизайнерів до створення вільного інтер'єру, в якому багато повітря та простору. Тож цього року бажано зробити невелику перестановку. Для цього розділіть місце на функціональні зони, такі як вітальня, їдальня, спальня і т.д. При цьому відразу визначте які меблі вам необхідні в кожній зоні, а які предмети інтер'єру ви не використовуєте і зможете прибрати. Зробивши вибір, розташуйте головний предмет меблів, такий як диван у вітальні або ліжко у спальні, у центрі кімнати чи найбільш привабливому місці. Інші предмети можна розташувати навколо нього. Переконайтеся, що залишилося багато вільного місця і Дракон легко «літатиме» у вашому будинку, приносячи щастя та радість усім його мешканцям.

Якщо говорити про великі шафи або стелажі, їх краще встановити біля стін, щоб звільнити простір в центрі кімнати. Також не ставте їх поряд з вікнами, оскільки це може блокувати природне світло, яке так любимо господарем року і необхідне вам. Тому знайдіть баланс між функціональністю та освітленням.

Тим самим, оновлюючи дизайн інтер'єру у вашому будинку, ви зможете не тільки створити сучасний, стильний та енергійний простір, який радуватиме вас і ваших гостей, але дозволите господареві року – Дракону, стати зберігачем вашого будинку та всіх близьких.

23

0

184

Поділитися:

402

Рекомендуємо також

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

03.05.2024

Як вибрати ідеальне ліжко: Повний посібник

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

29.04.2024

Великодній графік роботи ТЦ «Аракс»

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль

26.04.2024

Оновлення спальні 2024: Простота та стиль